Imprensa

New Business Wednesday! Heroes verwelkomt De Buuren in de Business Club.

Sun/Jan/AM

William van de Griend, eigenaar van De Buuren, over zijn Restaurant - Bar en de connectie met Heroes Den Bosch: “De Buuren is dé plek op het plein in Rosmalen voor een smaakvolle lunch, een sfeervol diner en een gezellige borrel. Met een groot terras in het hart van het dorp geniet je bij ons van een ontspannen sfeer. Eén keer per maand is er een live artiest en op zaterdagavond en zondagmiddag ben je bij ons niet alleen welkom voor lunch of diner, maar ook voor feesten en recepties."

"Bij De Buuren draait alles om samenkomen en genieten, net als in de sport. Daarom steunen we Heroes Den Bosch als lid van de Business Club – een club die energie, passie en teamwork uitstraalt, waarden die wij belangrijk vinden.”

Save the date: Heroes Den Bosch Pubquiz

Op 17 februari aanstaande kan je jouw kennis over Heroes Den Bosch, Den Bosch, sport en algemene weetjes testen bij De Buuren tijdens de Heroes Den Bosch Pubquiz. Stel je team van 4 personen alvast samen en strijd om de titel van Pubquiz MVP! Meer informatie over inschrijving en verdere details volgt snel.

Maggezien

Tue/Aug/AM

Het gezellige terras van ‘De Buuren’ aan de Driesprong in Rosmalen heeft een bijna mediterrane sfeer. De vier indrukwekkende bomen geven het terras een authentieke, frisse en uitnodigende uitstraling, perfect voor een rustige middag of een gezellige avond met vrienden en familie. Gastheer en tevens eigenaar William van de Griend (37) ontving ons op zijn volledig heringerichte zomerse terras dat begrensd wordt door robuuste wit geschilderde banken en dat splinternieuw gemeubileerd is met tafeltjes en stoeltjes.

door Jim van Brakel

In mei van dit jaar kocht William de bekende horecazaak ‘Grand Café Bottles’ – die lang geleden in Rosmalen startte onder de naam September – en doopte die om tot ‘De Buuren’. William, opgegroeid in Engelen, begon op jonge leeftijd als afwashulp bij het Veerhuis in Bokhoven, werkte vervolgens in de bediening in vele cafés en restaurants en heeft sindsdien vrijwel onafgebroken in de horeca gewerkt. Acht jaar lang dreef hij, circa 1000 km verder naar het zuiden, feestcafé ‘De Prins Van Oranje’ in het Franse Les Deux Alpes. Daarna, nóg zuidelijker, managede hij drie zomers lang een feestcafé in het Portugese Albufeira. En nu, in Rosmalen, wordt Williams langgekoesterde wens vervuld, want hij gaat zijn eigen zaak runnen.

Gezellige dagen
De zaak is zeven dagen per week open, van half elf ‘s morgens tot in de kleine uurtjes. In de keuken en in de bediening staat een gedreven team dat er voor zorgt dat je heerlijk kan genieten van verse appeltaart, smakelijke broodjes, soepen, salades en burgers die op de menukaart staan. Ook voor het diner is er volop keuze met een verscheidenheid aan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. En gasten die niet komen om te eten, kunnen bij hun glas wijn of heerlijk potje bier uiteraard iets lekkers kiezen.

Elke woensdag kun je bij ‘De Buuren’ onbeperkt genieten van spareribs. Op donderdagavond staan de speciale bieren centraal. En op vrijdagavond, als iedereen klaar is met dineren, maakt ‘De Buuren’ ruimte voor de jeugd (vanaf 18 jaar) die dan welkom is om een avondje te stappen.

Plannen voor de nabije toekomst
Het interieur van ‘De Buuren’ zal binnenkort worden veranderd, want zoals William terecht opmerkte: “een mens kan niet alles tegelijk doen.” Er zijn namelijk nog genoeg ideeën die hij binnen ‘De Buuren’ wil regelen en/of wil uitzetten. Naast onderstaande ideeën wil William ook rekening houden met de ‘mini Buurtjes’, zodat de kinderen zich tijdens een hapje en/of drankje niet hoeven te vervelen.

Op zaterdagavond wordt de gelegenheid geboden voor besloten feestjes en partijen. William wil echt ook gastheer blijven voor bezoekers die niet tot het besloten gezelschap behoren. Voor deze ‘mengvorm van open en besloten’ wordt een brede en prettige werkwijze toegepast.

De zondagen zullen zeer gevarieerd zijn; daarvoor heeft William verschillende mogelijkheden in gedachten. Zoals bijvoorbeeld livemuziek die verzorgt worden door bandjes , bezoekers kunnen samen sportuitzendingen bekijken op de grote TV-schermen, en gezellige pub-quizzen zullen zeker bijdragen aan een fijne sfeer. Kortom: op zondag is er voor elk wat wils.

Online in de koelkast kijken
Bij ‘De Buuren’ kun je niet alleen genieten van een goed glas wijn, maar ook van een breed assortiment aan speciale bieren. Brouwerij Hertog Jan levert de huisbieren, en daarnaast biedt ‘De Buuren’ een ruime keuze aan bieren op fust en in de fles.

‘De Buuren’ is aangesloten bij de populaire bierapp Untappd, dat alleen al in ons land 275.000 gebruikers telt. Als locatie op Untappd kun je bij ‘De Buuren’ altijd zien welke speciaal bieren er beschikbaar zijn. Tijdens ons gesprek zaten er 8 ‘craftbieren’ (zoals speciaal bier vaak genoemd wordt) op de tap en stonden er maar liefst 38 ‘craftbieren’ en 10 alcoholvrije biersoorten, achter de glazen deuren, in de grote bierkast.
Bovendien kun je bij ‘De Buuren’ betalen met zowel een Buuren-cadeaubon als een dinerbon van ‘Diner Cadeau’. De zaak is ook deelnemer van de Bourgondische webshop ‘Local Taste’.
‘De Buuren’ is een levendig en gezellig eetcafé in het centrum van Rosmalen, met veel ruimte binnen en op het terras. Een ideale plek aan De Driesprong voor een hapje en/of een drankje. Kom eens langs of kijk op: www.eetcafedebuuren.nl. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan het instagram account de_buuren.

Een nieuwe eigenaar, een frisse wind, een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling: Bij ‘de Buuren’ op De Driesprong staat genieten voorop

Thu/Aug/AM

ROSMALEN – Sinds 1 mei is het eetcafé aan De Driesprong 34-35 in handen van een nieuwe eigenaar. William van de Griend nam het voormalige Café Bottles over en voerde half juni een naamswijziging door. Café ‘de Buuren’ voor een drankje, lunch, diner, maar ook voor een heerlijke borrel. ‘De Buuren’ is in de zomer zeven dagen per week geopend.

William van de Griend (37) uit Vlijmen is al jaren werkzaam in de horecabranche en ziet zijn nieuwe avontuur met ‘de Buuren’ vol vertrouwen tegemoet. William: “Ik heb acht winterperiodes in Les Deux Alpes in Frankrijk gewerkt als bedrijfsleider in een feestcafé op een berg. Het feestcafé met de naam ‘De Prins van Oranje’ is in de winter het leukste Nederlandse feestcafé in de Franse Alpen. In de zomer werkte ik in horecagelegenheden in Albufeira in Portugal bij Chupitos en Fiesta. Nadat ik in 2019 ben teruggekeerd naar Nederland kwam ik in de bouwsector terecht. Totaal iets anders, maar door corona kon ik op dat moment niet terug in de horeca.

In augustus 2023 raakte ik in gesprek met de voormalige eigenaar van ‘Grand Café Bottles’. De gesprekken hebben even wat tijd nodig gehad en sinds 1 mei van dit jaar heb ik de horecagelegenheid overgenomen. Sinds half juni zijn we verder gegaan als ‘de Buuren’. Je kunt er terecht voor een drankje, lunch, diner, maar ook voor een feestje of een gezellig avondje uit.”

Op woensdagavond biedt ‘de Buuren’ de gelegenheid om onbeperkt spareribs te komen eten. De bekende speciale bierenavond op de donderdag blijft. We hebben een nieuwe koeling laten plaatsen met inmiddels meer dan 50 speciale bieren. Op vrijdagavond staan de deuren open voor de jeugd vanaf 18 jaar, dit gaat hun stapavond worden.

Op zaterdag biedt ‘de Buuren’ de gelegenheid om feesten en partijen in het café te organiseren en na de zomer gaat William op zondag activiteiten ontplooien als live muziek, een pubquiz en wat er verder nog op zijn pad gaat komen. U kunt op de hoogte blijven van deze activiteiten via Facebook en Instagram.

Het terras is compleet vernieuwd. “Neem plaats en geniet van een lekker drankje en een mooi uitzicht”, zegt William. “Het interieur binnen komt ook nog aan bod, we denken nog na over wat we precies willen en gaan doen. In ieder geval zal er een DJ-boot geplaatst worden en handhaven we de verkoop van speciale bieren, daar zijn we erg op gericht. We zijn een locatie van de app Untappd waarop onze gasten kunnen zien welke bieren we op voorraad hebben. Daarnaast zijn we aangesloten bij Local Taste en ook de dinercadeaubon kan bij ons verzilverd worden.´

De lunch- en dinerkaart van ‘de Buuren biedt moderne gerechten. De kaart is nieuw, bruisend, en gevarieerd er staan vlees-, vis- en vegetarisch gerechten op voor een toegankelijke prijs. Gerechten waar jong en oud van zal genieten. De menukaart staat op de website. Bij ‘de Buuren’ bent u aan het juiste adres voor een snelle hap, maar zeker ook om gezellig en lekker te tafelen. Het eetcafé is dagelijks open vanaf 10.30 uur.

“Graag wil ik samen met mijn collega’s op De Driesprong het centrum van Rosmalen nog bruisender maken”, zegt William. “Ik spreek de hoop uit dat we samen meer kunnen en zullen organiseren op het mooie plein voor onze deur. Ik ben door de andere horecaondernemers op De Driesprong met open armen ontvangen en voel me hier steeds meer thuis. Ik geniet ervan als ik mijn gasten een plezierige tijd kan laten beleven, dat is voor mij superbelangrijk. Beleving staat bij ‘de Buuren’ hoog in het vaandel. Zowel, het genieten van een drankje als van een lekkere maaltijd of de gezelligheid in het café en op het terras. We zijn er voor alle leeftijden, van jong tot oud.”